Последни новини

Екип "Escape" от СУ "Св. св. Кирил и Методий" – Бургас получи Наградата на Кмета на Община Бургас "НАЙ-ДОБЪР ОБРАЗОВАТЕЛЕН ПРОЕКТ ЗА 2024 ГОДИНА", в конкурса "Нестандартен учител"

За трета поредна година Департамент КПРПС организира Национален конкурс „Нестандартен учител“, в който взеха участие над 100 педагогически специалисти от цялата страна с представени 73 нестандартни педагогически практики в различни категории. На 17.07.2024 г. най-нестандартните практики бяха наградени на тържествена церемония в сградата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас.

Церемонията по награждаването беше открита от доц. д-р Красимира Димитрова – директор на Департамент КПРПС и от доц. д-р Надежда Калоянова – ръководител на проект „Нестандартен учител“. В своето приветствено слово, проф. Христо Бозов подчерта важността на иновативните методи в образованието и изрази благодарността си към учителите за тяхната неуморна работа и отдаденост към учениците.

За първа година бяха раздадени специални награди: на Кмета на Община Бургас, на Началника на РУО-Бургас и на Ректора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас.

С гордост съобщаваме, че екипът "Escape" от СУ "Св. св. Кирил и Методий" – Бургас беше удостоен с една от специалните награди наградата на Кмета на Община Бургас "НАЙ-ДОБЪР ОБРАЗОВАТЕЛЕН ПРОЕКТ ЗА 2024 ГОДИНА", с представяне на добра педагогическа практика на тема: „Стая на загадките: Пътят на училището“.

Тази престижна награда е признание за иновативния и творчески подход на педагогическите специалисти от екип "Escape" – инж. Антоанета Маринова, Виолета Стойкова, Динка Дойчева и инж. Тодор Георгиев, които успяха да внедрят нови методи на учене, стимулиращи любопитството и креативността на учениците. Техният проект включва създаването на уникална ексейп стая, чрез която учениците научават за 155-годишната история на училището. Тази образователна стая на загадките съчетава образователни игри и практически занимания, които създават динамична и вдъхновяваща учебна среда.

Екип „Escape“ са пример за това как модерното образование може и трябва да бъде. Те не само предават знания, но и вдъхновяват своите ученици да мислят критично и творчески, да работят в екип и да се наслаждават на процеса на учене.

В категория „Ресурсен учител“  носител на Специална награда е Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в училището. Тя представи педагогическа практика на тема „Приложение на  Go Talk в образователния процес при ученици със специални образователни потребности“.  Описана е работата с преносим комуникатор Go Talk при невербални ученици и такива, които имат проблеми в комуникацията. Представени са уроци за ученици със специални образователни потребности, изготвени с помощта на това среднотехнологично средство. Go Talk е особено подходящ  в обучението на ученици от аутистичния спектър.

Честито на колегите за заслужените награди!