Последни новини

„ШЕСТ ДНИ, ЗА ДА НАКАРАТЕ ЕВРОПА ДА ЗАБЛЕСТИ!“

От 9 до 14 октомври 2023 г. се състоя седмото издание на #ErasmusDays 2023. Посветено на европейската мобилност, събитието за пореден път подчерта културното многообразие на Европа, възможностите за обучение, които то предлага и успеха на програмата „Еразъм+“.

В тази връзка, на 16.10.2023 Културен център „Морско казино“ - Бургас бе домакин на форум на тема „CELEBRONS ENSEMBLE“. Прегърнали европейските ценности на толерантност, уважение и многообразие, четири бургаски училища популяризираха уменията си, постигнати по време на европейски мобилности. Участници в събитието бяха представители от институциите-партньори по проекти на ПГРЕ „Г. С. Раковски“ от България, Белгия, Румъния и  Франция.

В рамките на Дните на Еразъм+, ПГРЕ "Г. С. Раковски", СУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Елин Пелин” и НУМСИ "Панчо Владигеров" обмениха опит и информация за дейностите си по програма „Еразъм+“. Нашето училище представи интересни и важни моменти от изпълнявания в момента проект "Училищно образование - от глобални умения и нагласи към знания" (2022-2-BG01-KA122-SCH-000100391, KA122-SCH - Краткосрочни проекти за мобилност на учащи и персонал в училищното образование, съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на ЕС). Проектът ни е с продължителност 12 месеца, 01.02.2023 – 31.01.2024, на стойност 18 560 евро.

Срещата в зала „Петя Дубарова“, посветена на Дните на Еразъм 2023, бе изпълнена с много танцови и вокални изпълнения, с бурни аплодисменти бе наградено и изпълнението на акордеон на Артур Калчев, с произведението "Mister Swing" от френския композитор Франк Анжелис. След откриването на събитието учениците и техните кореспонденти от Франция, Белгия и Румъния започнаха работа по проект "CinEduc".

„6 дни, за да накарате Европа да заблести!“ – мотото на седмото издание на Erasmus Days вдъхнови всички участници в една чудесна възможност да преоткрият културите си, да укрепят приятелствата си и да отворят врати за бъдещи творчески инициативи.