Последни новини

24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Има дни, които не са като всички останали. Дни, в които улиците са празнично изпълнени и пъстро оцветени. Дни, в които лицата на малки и големи са одухотворени и от тях грее светлина, а пространството на Бургас е изпълнено с взаимност, уважение, благодарност.

            Такъв ден бе празничният 24 май. Денят, в който тържествено се прославиха книжовността и просветата. Под топли аплодисменти и сърдечни поздрави от бургаската общественост ние – учениците от 1. до 11. клас и учителите от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, преминахме по главните улици на красивия Бургас. Пристъпвахме горди от името на патроните на училището,  призвани да приемем и да предадем на бъднините светлината, която славянската писменост донесе за хората. Блокът ни в тържественото шествие бе воден от лика на светите първоучители Кирил и Методий и от емблемата на училището.  Първокласниците предизвикаха овации, редейки на глас свещените букви. Мажоретният състав за пореден път спечели симпатиите на стотиците, събрали се да се потопят в празничния дух.

            24 май е от дните, в които в очите на всички струят искрици. А  от малката искрица се ражда големият огън на знанието и напредъка!