Последни новини

ДЕН НА ЕРАЗЪМ+

Днес, 29.06.2023, в Културен център "Морско казино" протече ползотворна среща под надслов "Ден на Еразъм+".

Участваха експертите от Центъра за развитие на човешките ресурси – София, г-жа Мария Иванова-Пиндин и г-жа Любомира Янева, учители и директори от Бургас и областта. Споделихме опита си от предишни и сега действащи проекти, добри практики, тънкости при разписването на проектни предложения. Форумът бе по инициатива на Регионално управление на образованието - Бургас, като част от усилията на институцията да бъде в помощ за предизвикателствата, свързани с работата по европейски проекти.

СУ "Св. св Кирил и Методий" - Бургас представи трите си проекта по Програма „Еразъм+“, сред които и в момента изпълнявания "Училищно образование - от глобални умения и нагласи към знания".

Основен акцент беше поставен на предаването на полезен опит към колеги, които тепърва ще се впуснат в света на проектната работа. Училищни координатори от няколко бургаски учебни заведения, с по няколко изпълнени проекта и заедно с експертите от националната ни агенция, внимателно представихме всеки детайл от формуляра за кандидатстване.

Срещата протече при изключително голям интерес – гарант за бъдещи нови идеи и пространства за сътрудничество.