Последни новини

ЗВЪН-2017 г.

25 години училищен вестник „Звън“

    14 май 2018 г. –  Морското казино в Бургас, зала „Георги Баев“: двоен празник. Наред с традиционната изложба на талантливите художници абитуриенти – и честване на 25-та годишнина на нашия училищен вестник „Звън“ с интересна изложба и представянето на празничния му нов брой.

    Г-жа Снежана Няголова – директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, г-н Атанас Стоянов – преподавател на младите художници, г-жа Добрина Топалова – ръководител на редакционния екип на в. „Звън“, г-жа Станислава Димитрова – заместник-директор на училището и член на екипа на вестника в ученическите си години – всички те говориха за празничния повод. За таланта на младите художници, за историята на училищния вестник, за новия брой на вестника. Поздравиха абитуриентите художници и нас, авторите на новия вестник, с прекрасни думи.

    А  аз и мойте съученици интервюирахме някои от присъстващите на събитието.

Как се чувстваш на това прекрасно събитие?

Криси, XIIA: Чувствам се горда от творбите на класа ми и щастлива, че съм направила избора да уча в това училище!

Благодаря ти. Желая ти успехи!

Иван-Александър IXA: Много интересно е да видя изключителни творби, създадени ученици от моето училище. Харесва ми начинът им на изява, техния живот.

Благодаря, Алекс!

Здравейте,госпожо Няголова. Как се чувствате на това събитие?

Развълнувана, горда, щастлива; неописуемо чувство. Изпитвам чувство на гордост и уважение към всички автори на училищния вестник. Във вестника най-голямото пространство е заделено за авторските творчески продукти.

Какво ще пожелаете на абитуриентите?

Надявам се да бъдат себе си, да вярват в себе си, да се самоуважават, гордост и достойнство. В края винаги се сещаш за началото, за своето училище, за своите учители. Те са създали прекрасни, знаещи млади хора.

Какво ще кажете за финал?

Пазете словото. Гордейте се, че учите в училище „Св. св. Кирил и Методий“.

 

 

Репортерите: Тодор Стоянов, Моника Ганчева и Станислав Илиев (фотограф на тази снимка).

Изложбата представя не само историята на вестника, а и интересите, вълненията, любимите теми и постиженията на толкова поколения.

Вестник „Звън“ през годините“.

 

              

  

В рубриката „Вдъхновяващ пример“ се публикуват интервюта с бивши ученици на нашето училище – на тези четири страници ще се срещнете с вече изявени творци в областта на изобразителното изкуство, литературата, театъра и киното.

 

            

Разказвачи и поети…

           

 

Можете да разглеждате вестник „Звън“ и така, както се разглеждат картини в галерия – на неговите страници са публикувани творбите на поколения млади художници.

 

25 години любима тема във в. „Звън“ – Петя Дубарова.

А това сме ние – авторите на новия брой на вестник „Звън“.

 

          

 

Четете „Звън“ – това е вашият вестник! Творете, публикувайте!

Очакваме ви!