Изяви

Изяви

Ден на отворените врати

на СУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Бургас

 


Денят на земята "Млад еколог"

Празник на буквите

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

ЕВРОПА ПРЕД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

 


 

 


 

МОЯТА ПАТРИОТИЧНА КЛАСНА СТАЯ

 


 

11 май

СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ


 

ПРОЕКТ CLASS.MON.BG

БАЙ ГАНЬО ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ


 

 


 

ДЕН НА ЗЕМЯТА

          

 

По повод Денят на земята 22.04. учениците от 1Б клас заедно с техните ръководители изработиха проекти на тема: "Как за опазим Земята чиста?" Макар и в условия на дистанциирано обучение първокласниците, подкрепени от техните родители изработиха своите проекти, част от които споделяме с Вас! 


 

КНИГИ ЗА УЧИЛИЩЕТО ОТ KINDER MILCH SCHNITTE!

19 ФЕВРУАРИ – ДЕНЯТ НА ОЧАКВАНАТА НАГРАДА!

Вдъхновени от идеята да обогатят училищната библиотека, учениците на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Бургас се включиха с ентусиазъм в кампанията на KINDER MILCH SCHNITTE „ИСТОРИИ ЗА СПОДЕЛЯНЕ“ - "ГЛАСУВАЙТЕ ЗА УЧИЛИЩЕ". Тя се проведе в периода 10 октомври – 15 ноември 2019 г., а ние положихме максимални усилия да бъдем сред първите гласували най-много за училището си. Учениците изработиха 3 плаката с QR код и ги поставиха на видни места в училище, учителите публикуваха линкове в социалните мрежи. Нашата активност бе възнаградена – заехме девето място от обявените 15 печеливши, в състезание със стотици български училища.

И ето, на 19 февруари 2020 година, книги на стойност 3000 лв, подбрани с много усет и внимание от педагозите и учениците, пристигат при нас!

ДА СА НИ ЧЕСТИТИ!

И...ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!


 

Европейски ден на спорта в училище 2019


Национален конкурс по изобразително изкуство

"Еколози на Бъдещето"

"Роботите и аз"


"Искам да съм здрав"

Успешно приключи изпълнението на още един здравен проект - "Искам да съм здрав". В културен център "Морско казино" учениците от втори клас представиха дейностите по които работеха. За положения труд получиха заслужени награди - грамота от Община Бургас и макет на скелет, който ще им помага в уроците за изучаване на човешкото тяло.

          


КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ

         

Учениците от  СУ „Св. св. Кирил и Методий” се включиха активно в кампанията за копуване на кувьози за недоносени бебета "Капачки за бъдеще". За достойното им представяне и голямо количество събрани капачки (52 кг.) получиха грамота.

 

КАМПАНИЯТА ПРОДЪЛЖАВА


Национална програма „Иновации в действие”

   СУ „Св. св. Кирил и Методий” се включи в дейностите по Национална програма на МОН „Иновации в действие”. Педагогически специалисти от нашето училище гостуваха на пловдивското ОУ „Васил Петлешков” след сключен договор за сътрудничество и обмяна на иновации. Бургаските участници споделиха иновативна практика, свързана със спорта боче, а пловдивските домакини представиха интердисциплинарен урок.

Участници от СУ „Св. св. Кирил и Методий”:

Ученици:

 1. Жаклин Евгениева Миткова – X а клас
 2. Микаела Николаева Александрова – X а клас
 3. Радослав Деянов Керемидчиев – XI в клас
 4. Таня Добринова Вълчева – XI в клас

 

Педагогически специалисти:

 1. Николина Коларова – старши учител ЦОУД
 2. Марияна Георгиева – старши ресурсен учител
 3. Динка Дойчева – педагогически съветник
 4. Светла Тодорова - логопед

ПЪРВОКЛАСНО НАЧАЛО

 

 

Изяви през учебната 2018/2019 г.


Национални ученически игри

Спортистите от бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - шампиони в Националните ученически игри  на Българската параолимпийска асоциация

          

Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, град Бургас станаха новите носители на шампионската купа в Националните ученически игри на Българската параолимпийска асоциация в град Стара Загора. В изключително оспорвана надпревара бургаските спортисти завоюваха най-голям брой призови места в различните състезания, провели се в периода 17 – 20 май 2019 година на стадион „Берое“ и спортната зала за  бадминтон. Подготовката за участие в спортните игри бе осъществена от Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Седем бургаски ученици се състезаваха в различни спортове сред които лека атлетика, дартс, тенис на маса и бадминтон. След бургаското училище в призовата тройка се наредиха представителите на град Габрово и град Варна. През миналата година бургаското училище бе вицешампион, изпреварвайки  софийските участници и победено от варненските спортисти. През тази година резултатите за бургаските ученици са впечатляващи и съвсем заслужено шампионската купа замина за  Бургас. Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Бургас г-жа  Снежана Няголова поздрави шампионите и им пожела още много успехи.

         


Ваканция - здравей! Да играем безопасно!

общоградско състезание

 

 


 

Конкурс за детско творчество

"Магията на Космоса"


 

Обичам те, българска реч

състезание по български език и литература

 


Мини Шампионска Лига Бургас 2019 г.

Детски футболен турнир

 


 

Международен конкурс „Най-красиво Великденско яйце – 2019”

Първо място в Международен конкурс за СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас

Ученици от бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий” спечелиха първото място в Международния конкурс „Най-красиво Великденско яйце – 2019”, в раздел „Групова работа”. Конкурсът е организиран от Българско училище „Васил Левски”, град Москва към Посолството на Република България в Руската федерация. Със свои творби участваха над 1000 училища от България и чужбина. Шест ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий” под ръководството на Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в училището, се включиха в конкурса използвайки различни техники в шаренето на великденски яйца. Компетентното жури начело с Татяна Ласкина, председател на Съюза на художниците в Руската федерация определи най – добрите произведения и класира участниците от следните училища: на първо място бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий”, на второ - Българско училище „Азбуки”, Рим, Италия и на трето място - Българско училище „Св. Седмочисленици”, Тарагона – Руес, Испания.


 

Национална изложба на ученическото творчество „Заедно” в град Лясковец

В периода 12 – 14 април 2019 година в град Лясковец, област Велико Търново, се проведе Национална изложба на ученическото творчество с конкурсен характер. Организатори на събитието бяха Община Лясковец, Начално училище „Цани Гинчев”, град Лясковец, Център за приобщаващо образование, град София, Тракийски университет, град Стара Загора, Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите, град Стара Загора. Участници в мероприятието бяха над 1200 ученици от различни училища в България. Членовете на журито, преподаватели от Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, поставиха висока оценка на творбата на Симеон Веселинов Панайотов, ученик от II „б” клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас. Второкласникът участва в конкурса под ръководството на ресурсен учител Марияна Георгиева и рисунката му  беше класирана на престижното трето място в неговата възрастова група. Малкият художник получи от организаторите грамота и книжка за четене, а за училището бе предвидена грамота за участие.

           


9 май - Ден на Европа

На 9 май в СУ "Св. св. Кирил и Методий" се провежда Ден на ученическото самоуправление. Ден превърнал се в традиция за нашето училище. Какво щастие е да видим вълнението и блясъка в очите на учениците заели местата на любимия учител, директор, хигиенист, охрана, медицински служител, психолог и др. 

          

Поздравления, ученици! Вие показахте, че можете.

Бъдете все така ентусиазирани, смели и вдъхновени!

 

Световен ден на книгата

На 23.04. третокласниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ празнуваха Световния ден на книгата и авторското право с БНР - гр. Бургас. 

Малчуганите се включиха в приказния карнавал, дадоха воля на въображението си, като рисуваха любими приказни герои.Четоха и писаха история, преминавайки забавните препятствия, за да получат заслужена грамота.


 

"Клуб по шах" 

С напрегнати партии и много настроение завърши първият турнир по шах за децата от "Клуб по шах" към СУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Бургас. Ръководител на школата е г-жа Рада Балабанова, но за спортсменската игра се погрижи г-н Станимир Велинов - от години е превърнал шаха в свое любимо занимание. Малчуганите от III "в" клас - Десислава Димова, Даниел Захариев, Иван Пашев, Антон Атанасов, Християн Станчев, Диана Тодорова, Александр Тодер, Адриан Шивачев, Ния Момчилова, Ивелина Андонова показаха завидни умения на черно-бялата дъска, но купата вдигна само един - Християн. Ние ги изпратихме с аплодисменти и им пожелахме много успехи.


Регионални игри на Спешъл Олимпикс

За поредна година бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий” безапелационен победител в Регионалните игри на Спешъл Олимпикс

          

         На 16 април 2019г. в град Бургас се проведе областния кръг на  Националната кампания „Да играем заедно”, част от Националния календар на Спешъл Олимпикс България. Мисията на Спешъл Олимпикс е не само да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, но и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и обществеността. В рамките на инициативата „Да играем заедно” в периода 16 април – 30 април 2019г. съвместно с БСФС се организират спортни състезания по футбол и народна топка с участието на смесени отбори  на младежи с и без интелектуални затруднения. Акцент тази година е да се развие футбола и жени. Състезанието бе открито от Емил Иванов, спортен администратор на Спешъл Олимпикс България. След произнасяне на клетвата на Спешъл Олимпикс, започнаха  спортните двубои. Участниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас за втора поредна година са безапелационни победители в надпреварите по футбол и народна топка. Ръководени от треньора си, старши ресурсен учител Марияна Георгиева, възпитаниците на бургаското школо заслужено спечелиха златните медали и в двата спорта. Пред погледа на свои връстници и родители, те  показаха своите спортни способности и се забавляваха. След състезанието директорът на училището Снежана Няголова поздрави златните медалисти и им пожела още много бъдещи успехи. СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас винаги подкрепя инициативите и участва в спортните мероприятия, организирани от Спешъл Олимпикс България.

           

 


 

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ 

"КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА"

Грамота за отлично представяне

 


   

 Трета екологична конференция

„ Да мислим екологично за бъдещето “

 

    От 20 до 22 Март 2019 г. се проведе Трета екологична конференция „ Да мислим екологично за бъдещето “, организирана от:  Катедра Екология и Опазване на Околната Среда, към Факултет по Природни Науки, на  Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.

    В нея взеха участие 8 ученика от Средно училище „ Св. св. Кирил и Методий “ – Бургас:

 1. Христо Красимиров Минчев, от VII В  клас ;

 2.  Елена Сийкова Йорданова, от VII Г клас ;

 3. Теодора Георгиева Стоянова - Тодорова, от VIII В клас ;

 4. Стела Теодорова Димитрова - Бедрасян, от IX А клас ;

 5. Златомира Радостинова Николова, от IX Б клас ;

 6. Симона Христова Христова, от IX Б клас

 7. Стефани Стефанова Райнова, от IX Б клас ;

 8. Антония Димитрова Пепелянкова, от X Б клас .

    Отличното представяне на презентациите на учениците, с ръководител Станислав Петков Бошнаков – старши учител по химия и опазване на околната среда в Средно училище „Св. св. Кирил и Методий “ – Бургас, се проведе на 21.03.2019 г. (четвъртък ) от 10:00 до 12:30 часа, в Културен център „ Морско казино “ – Бургас, зала „Георги Баев“.

           

    Всички получиха сертификати за участие, а Стефани Стефанова Райнова, от IX Б клас и нейният ръководител Станислав Петков Бошнаков, бяха наградени с грамоти за екологичен принос.

 


 

We love English

За  първи път Община Бургас  организира провеждането на състезание по Английски език  за ученици от втори клас "We love English". То  е част от Програмата за ранно чуждоезиково обучение на Община Бургас. В надпреварата се включиха 531 ученици от 28 училища. Второкласниците, които представиха достойно СУ "Св. св. Кирил и Методий‘‘  завоюваха първо място в отборното класиране със среден общ резултат над 75%.

                       

В индивидуалното класиране се радваме на едно първо, четири втори и три трети места.

   

 

Първо място:

Адриана Георгиева

Второ място:

Борис Стоянов

Виктория Гагашева

Антони Стоев

 

Мария Добрева

Трето място:

Николай Радев

Дона Василева

Елия Згурова

 

 

С поощрителни награди са девет ученика :

Стоян Танев, Елица Кьовторова, Магдалена Кучумбова, Мартин Азманов, Йоан Петков, Рая Ананиева, Тея Андонова, Теодора Фотева и Мелани Кънчева

С грамоти за участие са 13 ученика:

Калоян Динев, Мая Георгиева, Желиян Дучев, Борис Терзиев, Мария Арнаудова, Гергана Бакалбашиева, Рая Янакиева, Анна Гарбузова, Даниел Стоев, Мелиса Чанкова, Десислава Пашова, Калина Минчева, Максим Вълчев

 

Гордеем се с Вас!

Пожелаваме Ви  много бъдещи успехи!


 

КОЛЕДЕН КОНКУРС

Jingle bells


КОНКУРС "КОЛЕДАРИ - С БЛАГА ВЕСТ И ЗДРАВЕ"

 

          

 


 

ВТОРО БАЛКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО БОЧЕ

 

 


Бургас играе волейбол

След "Бургас играе баскетбол" през месец дeкември, с нашите момчета се включихме и в инициативата на Община Бургас "Бургас играе волейбол". Много емоции, нови приятели и запознанства и всичко под наслова "Заедно"!


 

          

За поредна година, нашият отбор по речи и дебати на английски език, се включи в поредното състезание този път в Сливен.
Нашето училище беше представено от два отбора-дуо: 

- Мартин - IX Б и Хекмат - X В

- Венелин - XII В и Елизавета - XII В.

Най-малкия, Валентинос от VII Б клас, се
представи с проза, за първи път и зае 6-то място от 12 представили се.


 

НАЙ-УСМИХНАТ КЛАС НА БЪЛГАРИЯ 2018

15 септември - 7 декември

 

Всички участници в конкурса показаха на света, че „Усмивката прави силата!“.

Благодарим Ви за това!

Тази година  в конкурса  участваха повече от 800 снимки. Над 5 000 деца от цяла България казаха ДА на Усмивката в училище и станаха официалните посланици на Усмивката 2018 в България.

Всички деца, участвали в конкурса получиха е-Грамота от Сдружение „Усмивка“ с подкрепата на Община Бургас. Всички учители, участвали в конкурса получиха е-Сертификат от Сдружение „Усмивка“с подкрепата на Община Бургас. За първи път тази година, Сдружението отличава с международни сертификати и грамоти на английски език.

Официалното награждаване се състоя на 07.12.18 г. в сградата на Областна Администрация гр. Бургас, където госпожа Мая Казанджиева, Директор “Социални дейности, здравеопазване и спорт” и Митка Георгиева, Председател на Сдружение „Усмивка“ връчиха с усмивка отличията на присъстващите представители на участниците в конкурса.

 

Заместник областен управител госпожа Севдалина Турманова покани най-креативния клас на Бургас – 2г от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Бургас за снимка пред коледното дърво на мечтите.

 

 


 

СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБАТА С ХИВ/СПИН

1 декември


ПЛЕНЕР 2018

          


НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА

 

 

По инициатива на Unicef  в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Бургас бе проведен „Най-големият урок в света“  в навечерието на 1-ви ноември  Ден на българските будители. През целия учебен ден учениците от Ученическия съвет представиха на по-малките ученици, интересни факти и презентация, свързани с Възраждането и будителите, след това малките ученици участваха във  викторина, на която се справиха отлично.

           

1 ноември - Ден на народните будители

Учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий”- град Бургас с различни инициативи изграждащи патриотично възпитание и национално самочуствие.

 

          

     

 


ВКУСНА ЕСЕН


проект „Промоция на здраве”

          

 

На 18.10. 2018 г. в Община Бургас се проведе отчитането и награждаването на участниците в мини училищни здравни проекти.  230 ученици от 3-ти, 4-ти и 5-ти клас взеха участие в дейностите по проекта „Промоция на здраве”. За положения труд и постигнатите успехи бяха отличени с грамота. Най-голям интерес предизвика издадената от участниците книжка със здравословни рецепти и съвети здраве.

 

 

Учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий”- град Бургас  направиха изложба по повод

1 ноември - Ден на народните будители.

          

Под ръководството на Атанас Стоянов и Коста Славов учениците събраха интересни материали за нашите будители, а талантливите художници сътвориха техните портрети.


Да бъдем заедно

На 04.10.2018 г. - IIIг клас (за учебната 2017/2018 г.) получи поощрителна награда от Община Бургас.

Тя е за участието на класа в конкурс на тема: "Да бъдем заедно". Наградата е грамота, топка и федербал. Участваха учениците, техните родители и г-жа М. Добрева и г-жа М. Котева.

ГРАМОТА


Седмица на четенето

Целта е да се насърчава и повишава грамотността на учениците.


Седмица на програмирането

 

          

 

СУ "Св. св. Кирил и Методий" се включи в Европейската седмица на програмирането.

 

Целите на Европейската седмица на програмирането:

 • Да отбележим творческата изява чрез програмиране
 • Да видим повече възможности
 • Да свържем хората с инте