Изяви

Изяви

Изяви

Изяви през учебната 2019/2020 г.

 

КНИГИ ЗА УЧИЛИЩЕТО ОТ KINDER MILCH SCHNITTE!

19 ФЕВРУАРИ – ДЕНЯТ НА ОЧАКВАНАТА НАГРАДА!

Вдъхновени от идеята да обогатят училищната библиотека, учениците на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Бургас се включиха с ентусиазъм в кампанията на KINDER MILCH SCHNITTE „ИСТОРИИ ЗА СПОДЕЛЯНЕ“ - "ГЛАСУВАЙТЕ ЗА УЧИЛИЩЕ". Тя се проведе в периода 10 октомври – 15 ноември 2019 г., а ние положихме максимални усилия да бъдем сред първите гласували най-много за училището си. Учениците изработиха 3 плаката с QR код и ги поставиха на видни места в училище, учителите публикуваха линкове в социалните мрежи. Нашата активност бе възнаградена – заехме девето място от обявените 15 печеливши, в състезание със стотици български училища.

И ето, на 19 февруари 2020 година, книги на стойност 3000 лв, подбрани с много усет и внимание от педагозите и учениците, пристигат при нас!

ДА СА НИ ЧЕСТИТИ!

И...ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!


 

Европейски ден на спорта в училище 2019


Национален конкурс по изобразително изкуство

"Еколози на Бъдещето"

"Роботите и аз"


"Искам да съм здрав"

Успешно приключи изпълнението на още един здравен проект - "Искам да съм здрав". В културен център "Морско казино" учениците от втори клас представиха дейностите по които работеха. За положения труд получиха заслужени награди - грамота от Община Бургас и макет на скелет, който ще им помага в уроците за изучаване на човешкото тяло.

          


КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ

         

Учениците от  СУ „Св. св. Кирил и Методий” се включиха активно в кампанията за копуване на кувьози за недоносени бебета "Капачки за бъдеще". За достойното им представяне и голямо количество събрани капачки (52 кг.) получиха грамота.

 

КАМПАНИЯТА ПРОДЪЛЖАВА


Национална програма „Иновации в действие”

   СУ „Св. св. Кирил и Методий” се включи в дейностите по Национална програма на МОН „Иновации в действие”. Педагогически специалисти от нашето училище гостуваха на пловдивското ОУ „Васил Петлешков” след сключен договор за сътрудничество и обмяна на иновации. Бургаските участници споделиха иновативна практика, свързана със спорта боче, а пловдивските домакини представиха интердисциплинарен урок.

Участници от СУ „Св. св. Кирил и Методий”:

Ученици:

 1. Жаклин Евгениева Миткова – X а клас
 2. Микаела Николаева Александрова – X а клас
 3. Радослав Деянов Керемидчиев – XI в клас
 4. Таня Добринова Вълчева – XI в клас

 

Педагогически специалисти:

 1. Николина Коларова – старши учител ЦОУД
 2. Марияна Георгиева – старши ресурсен учител
 3. Динка Дойчева – педагогически съветник
 4. Светла Тодорова - логопед

ПЪРВОКЛАСНО НАЧАЛО

 

 

Изяви през учебната 2018/2019 г.


Национални ученически игри

Спортистите от бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - шампиони в Националните ученически игри  на Българската параолимпийска асоциация

          

Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, град Бургас станаха новите носители на шампионската купа в Националните ученически игри на Българската параолимпийска асоциация в град Стара Загора. В изключително оспорвана надпревара бургаските спортисти завоюваха най-голям брой призови места в различните състезания, провели се в периода 17 – 20 май 2019 година на стадион „Берое“ и спортната зала за  бадминтон. Подготовката за участие в спортните игри бе осъществена от Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Седем бургаски ученици се състезаваха в различни спортове сред които лека атлетика, дартс, тенис на маса и бадминтон. След бургаското училище в призовата тройка се наредиха представителите на град Габрово и град Варна. През миналата година бургаското училище бе вицешампион, изпреварвайки  софийските участници и победено от варненските спортисти. През тази година резултатите за бургаските ученици са впечатляващи и съвсем заслужено шампионската купа замина за  Бургас. Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Бургас г-жа  Снежана Няголова поздрави шампионите и им пожела още много успехи.

         


Ваканция - здравей! Да играем безопасно!

общоградско състезание

 

 


 

Конкурс за детско творчество

"Магията на Космоса"


 

Обичам те, българска реч

състезание по български език и литература

 


Мини Шампионска Лига Бургас 2019 г.

Детски футболен турнир

 


 

Международен конкурс „Най-красиво Великденско яйце – 2019”

Първо място в Международен конкурс за СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас

Ученици от бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий” спечелиха първото място в Международния конкурс „Най-красиво Великденско яйце – 2019”, в раздел „Групова работа”. Конкурсът е организиран от Българско училище „Васил Левски”, град Москва към Посолството на Република България в Руската федерация. Със свои творби участваха над 1000 училища от България и чужбина. Шест ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий” под ръководството на Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в училището, се включиха в конкурса използвайки различни техники в шаренето на великденски яйца. Компетентното жури начело с Татяна Ласкина, председател на Съюза на художниците в Руската федерация определи най – добрите произведения и класира участниците от следните училища: на първо място бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий”, на второ - Българско училище „Азбуки”, Рим, Италия и на трето място - Българско училище „Св. Седмочисленици”, Тарагона – Руес, Испания.


 

Национална изложба на ученическото творчество „Заедно” в град Лясковец

В периода 12 – 14 април 2019 година в град Лясковец, област Велико Търново, се проведе Национална изложба на ученическото творчество с конкурсен характер. Организатори на събитието бяха Община Лясковец, Начално училище „Цани Гинчев”, град Лясковец, Център за приобщаващо образование, град София, Тракийски университет, град Стара Загора, Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите, град Стара Загора. Участници в мероприятието бяха над 1200 ученици от различни училища в България. Членовете на журито, преподаватели от Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, поставиха висока оценка на творбата на Симеон Веселинов Панайотов, ученик от II „б” клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас. Второкласникът участва в конкурса под ръководството на ресурсен учител Марияна Георгиева и рисунката му  беше класирана на престижното трето място в неговата възрастова група. Малкият художник получи от организаторите грамота и книжка за четене, а за училището бе предвидена грамота за участие.

           


9 май - Ден на Европа

На 9 май в СУ "Св. св. Кирил и Методий" се провежда Ден на ученическото самоуправление. Ден превърнал се в традиция за нашето училище. Какво щастие е да видим вълнението и блясъка в очите на учениците заели местата на любимия учител, директор, хигиенист, охрана, медицински служител, психолог и др. 

          

Поздравления, ученици! Вие показахте, че можете.

Бъдете все така ентусиазирани, смели и вдъхновени!

 

Световен ден на книгата

На 23.04. третокласниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ празнуваха Световния ден на книгата и авторското право с БНР - гр. Бургас. 

Малчуганите се включиха в приказния карнавал, дадоха воля на въображението си, като рисуваха любими приказни герои.Четоха и писаха история, преминавайки забавните препятствия, за да получат заслужена грамота.


 

"Клуб по шах" 

С напрегнати партии и много настроение завърши първият турнир по шах за децата от "Клуб по шах" към СУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Бургас. Ръководител на школата е г-жа Рада Балабанова, но за спортсменската игра се погрижи г-н Станимир Велинов - от години е превърнал шаха в свое любимо занимание. Малчуганите от III "в" клас - Десислава Димова, Даниел Захариев, Иван Пашев, Антон Атанасов, Християн Станчев, Диана Тодорова, Александр Тодер, Адриан Шивачев, Ния Момчилова, Ивелина Андонова показаха завидни умения на черно-бялата дъска, но купата вдигна само един - Християн. Ние ги изпратихме с аплодисменти и им пожелахме много успехи.


Регионални игри на Спешъл Олимпикс

За поредна година бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий” безапелационен победител в Регионалните игри на Спешъл Олимпикс

          

         На 16 април 2019г. в град Бургас се проведе областния кръг на  Националната кампания „Да играем заедно”, част от Националния календар на Спешъл Олимпикс България. Мисията на Спешъл Олимпикс е не само да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, но и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и обществеността. В рамките на инициативата „Да играем заедно” в периода 16 април – 30 април 2019г. съвместно с БСФС се организират спортни състезания по футбол и народна топка с участието на смесени отбори  на младежи с и без интелектуални затруднения. Акцент тази година е да се развие футбола и жени. Състезанието бе открито от Емил Иванов, спортен администратор на Спешъл Олимпикс България. След произнасяне на клетвата на Спешъл Олимпикс, започнаха  спортните двубои. Участниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас за втора поредна година са безапелационни победители в надпреварите по футбол и народна топка. Ръководени от треньора си, старши ресурсен учител Марияна Георгиева, възпитаниците на бургаското школо заслужено спечелиха златните медали и в двата спорта. Пред погледа на свои връстници и родители, те  показаха своите спортни способности и се забавляваха. След състезанието директорът на училището Снежана Няголова поздрави златните медалисти и им пожела още много бъдещи успехи. СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас винаги подкрепя инициативите и участва в спортните мероприятия, организирани от Спешъл Олимпикс България.

           

 


 

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ 

"КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА"

Грамота за отлично представяне

 


   

 Трета екологична конференция

„ Да мислим екологично за бъдещето “

 

    От 20 до 22 Март 2019 г. се проведе Трета екологична конференция „ Да мислим екологично за бъдещето “, организирана от:  Катедра Екология и Опазване на Околната Среда, към Факултет по Природни Науки, на  Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.

    В нея взеха участие 8 ученика от Средно училище „ Св. св. Кирил и Методий “ – Бургас:

 1. Христо Красимиров Минчев, от VII В  клас ;

 2.  Елена Сийкова Йорданова, от VII Г клас ;

 3. Теодора Георгиева Стоянова - Тодорова, от VIII В клас ;

 4. Стела Теодорова Димитрова - Бедрасян, от IX А клас ;

 5. Златомира Радостинова Николова, от IX Б клас ;

 6. Симона Христова Христова, от IX Б клас

 7. Стефани Стефанова Райнова, от IX Б клас ;

 8. Антония Димитрова Пепелянкова, от X Б клас .

    Отличното представяне на презентациите на учениците, с ръководител Станислав Петков Бошнаков – старши учител по химия и опазване на околната среда в Средно училище „Св. св. Кирил и Методий “ – Бургас, се проведе на 21.03.2019 г. (четвъртък ) от 10:00 до 12:30 часа, в Културен център „ Морско казино “ – Бургас, зала „Георги Баев“.

           

    Всички получиха сертификати за участие, а Стефани Стефанова Райнова, от IX Б клас и нейният ръководител Станислав Петков Бошнаков, бяха наградени с грамоти за екологичен принос.

 


 

We love English

За  първи път Община Бургас  организира провеждането на състезание по Английски език  за ученици от втори клас "We love English". То  е част от Програмата за ранно чуждоезиково обучение на Община Бургас. В надпреварата се включиха 531 ученици от 28 училища. Второкласниците, които представиха достойно СУ "Св. св. Кирил и Методий‘‘  завоюваха първо място в отборното класиране със среден общ резултат над 75%.

                       

В индивидуалното класиране се радваме на едно първо, четири втори и три трети места.

   

 

Първо място:

Адриана Георгиева

Второ място:

Борис Стоянов

Виктория Гагашева

Антони Стоев

 

Мария Добрева

Трето място:

Николай Радев

Дона Василева

Елия Згурова

 

 

С поощрителни награди са девет ученика :

Стоян Танев, Елица Кьовторова, Магдалена Кучумбова, Мартин Азманов, Йоан Петков, Рая Ананиева, Тея Андонова, Теодора Фотева и Мелани Кънчева

С грамоти за участие са 13 ученика:

Калоян Динев, Мая Георгиева, Желиян Дучев, Борис Терзиев, Мария Арнаудова, Гергана Бакалбашиева, Рая Янакиева, Анна Гарбузова, Даниел Стоев, Мелиса Чанкова, Десислава Пашова, Калина Минчева, Максим Вълчев

 

Гордеем се с Вас!

Пожелаваме Ви  много бъдещи успехи!


 

КОЛЕДЕН КОНКУРС

Jingle bells


КОНКУРС "КОЛЕДАРИ - С БЛАГА ВЕСТ И ЗДРАВЕ"

 

          

 


 

ВТОРО БАЛКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО БОЧЕ

 

 


Бургас играе волейбол

След "Бургас играе баскетбол" през месец дeкември, с нашите момчета се включихме и в инициативата на Община Бургас "Бургас играе волейбол". Много емоции, нови приятели и запознанства и всичко под наслова "Заедно"!


 

          

За поредна година, нашият отбор по речи и дебати на английски език, се включи в поредното състезание този път в Сливен.
Нашето училище беше представено от два отбора-дуо: 

- Мартин - IX Б и Хекмат - X В

- Венелин - XII В и Елизавета - XII В.

Най-малкия, Валентинос от VII Б клас, се
представи с проза, за първи път и зае 6-то място от 12 представили се.


 

НАЙ-УСМИХНАТ КЛАС НА БЪЛГАРИЯ 2018

15 септември - 7 декември

 

Всички участници в конкурса показаха на света, че „Усмивката прави силата!“.

Благодарим Ви за това!

Тази година  в конкурса  участваха повече от 800 снимки. Над 5 000 деца от цяла България казаха ДА на Усмивката в училище и станаха официалните посланици на Усмивката 2018 в България.

Всички деца, участвали в конкурса получиха е-Грамота от Сдружение „Усмивка“ с подкрепата на Община Бургас. Всички учители, участвали в конкурса получиха е-Сертификат от Сдружение „Усмивка“с подкрепата на Община Бургас. За първи път тази година, Сдружението отличава с международни сертификати и грамоти на английски език.

Официалното награждаване се състоя на 07.12.18 г. в сградата на Областна Администрация гр. Бургас, където госпожа Мая Казанджиева, Директор “Социални дейности, здравеопазване и спорт” и Митка Георгиева, Председател на Сдружение „Усмивка“ връчиха с усмивка отличията на присъстващите представители на участниците в конкурса.

 

Заместник областен управител госпожа Севдалина Турманова покани най-креативния клас на Бургас – 2г от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Бургас за снимка пред коледното дърво на мечтите.

 

 


 

СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБАТА С ХИВ/СПИН

1 декември


ПЛЕНЕР 2018

          


НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА

 

 

По инициатива на Unicef  в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Бургас бе проведен „Най-големият урок в света“  в навечерието на 1-ви ноември  Ден на българските будители. През целия учебен ден учениците от Ученическия съвет представиха на по-малките ученици, интересни факти и презентация, свързани с Възраждането и будителите, след това малките ученици участваха във  викторина, на която се справиха отлично.

           

1 ноември - Ден на народните будители

Учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий”- град Бургас с различни инициативи изграждащи патриотично възпитание и национално самочуствие.

 

          

     

 


ВКУСНА ЕСЕН


проект „Промоция на здраве”

          

 

На 18.10. 2018 г. в Община Бургас се проведе отчитането и награждаването на участниците в мини училищни здравни проекти.  230 ученици от 3-ти, 4-ти и 5-ти клас взеха участие в дейностите по проекта „Промоция на здраве”. За положения труд и постигнатите успехи бяха отличени с грамота. Най-голям интерес предизвика издадената от участниците книжка със здравословни рецепти и съвети здраве.

 

 

Учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий”- град Бургас  направиха изложба по повод

1 ноември - Ден на народните будители.

          

Под ръководството на Атанас Стоянов и Коста Славов учениците събраха интересни материали за нашите будители, а талантливите художници сътвориха техните портрети.


Да бъдем заедно

На 04.10.2018 г. - IIIг клас (за учебната 2017/2018 г.) получи поощрителна награда от Община Бургас.

Тя е за участието на класа в конкурс на тема: "Да бъдем заедно". Наградата е грамота, топка и федербал. Участваха учениците, техните родители и г-жа М. Добрева и г-жа М. Котева.

ГРАМОТА


Седмица на четенето

Целта е да се насърчава и повишава грамотността на учениците.


Седмица на програмирането

 

          

 

СУ "Св. св. Кирил и Методий" се включи в Европейската седмица на програмирането.

 

Целите на Европейската седмица на програмирането:

 • Да отбележим творческата изява чрез програмиране
 • Да видим повече възможности
 • Да свържем хората с интерес към програмирането от цяла Европа
 • Да повишим интереса им към технологиите, инженерните науки и математиката

 Инициативи:

 • представяне на: Mарсоход,  игри и работилници –  за ученици;
 • интегрирани и асистирани уроци на тема:  Блоково програмиране с програмата Scratch; Забавни анимации на сериозни теми; 

 

 


Изяви през учебната 2017/2018 г.

Математика без граници

Максим Пламенов Минев от IV д клас спечели сребърен медал в петия финал на международния турнир  " Математика без граници" финал - 2018г., който се проведе в гр. Несебър на 30 юни 2018 г. 

 

 

22 април – Междунараден ден на Земята

        По случай Международния  ден на Земята – 22 април – учениците от профил „География и икономика” при СУ „ Св. св. Кирил и Методий”- град Бургас  проведоха  поредица от инициативи.

Единадесетокласниците от съответния профил поеха инициативата да покажат как по един забавен и полезен начин могат да представят своята позиция. Учениците бяха разделени на екипи: „Еколози”, „Производители” и „Земеделци”. В открит урок всеки екип представи и защити дейността, която смята да развива.Чрез специално създадена брошура екипите илюстрираха екологосъобразната идея на своя проект. Добре защитилата своя проект група, получи от еколозите разрешително  за дейност.

            

     Мария–Магдалена, Лея, Нелина, Теодора, Фанка и Иван  от XIБ клас довършиха изработването на започнатата от класа карта на света от саморъчно изработени и монтирани на една от стените в кабинета по География макети на континенти. С направената от учениците боя от естествени материали те боядисаха стената в синьо и нанесоха водните обекти.

          

     Ръководейки се от мотото на инициативата тази година: „Свържи се с природата” учениците от IXА, Б   и XIБ, В  клас, изработиха макети на комплекси „Еко” и алтернативни източници на енергия. Най–добрите бяха отличени с грамоти.