Наша гордост

Имаме удоволствието да поздравим носителката на наградата „Ученик на годината“ в категория „Изкуства–V- VIII клас“  Мария Христова Стоева – ученичка от VII клас на СУ ,,Св. св .Кирил и Методий“.
Честито, Мария! Заслужено отличие!
 Пожелаваме ти още много успехи и отличия в бъдеще!
 

 


 

Наградени с грамоти и книга за участие в Националния конкурс за средношколци на Съюза на тракийските дружества в България "110 години от Балканските войни." Наталия Василева и Атанас Гьонев от 10 а клас с преподавател по история и цивилизации Елена Антонова 

   

 


 

Историците са и изявени художници. Днес Наталия получи първа награда, а Атанас втора в Националния конкурс на Народно читалище "Пробуда"-град Бургас на тема: "Есента в миниатюри"

 

 


 

    

                     

                     

                     

                     

                     

 

 

                               

 

                     

 

 

 

Бургаски ученици са вицешампиони в националните параолимпийски игри

 

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас са новите носители на вицешампионската купа в комплексното класиране на Националните ученически игри по лека атлетика на Българската параолимпийска федерация, провели се в град София.

В изключително оспорвана надпревара те завоюваха голям брой призови места в състезанията по лека атлетика, провели се в периода 30 май – 01 юни 2022 г.в Националната спортна академия - София. Двe първи места в дисциплината 100 м гладко бягане завоюваха Антония Димитрова при девойките и Кристиян Костов при юношите. Общо 11 са спечелените медали от десетокласниците Антония Димитрова и Кристиян Костов и единадесетокласниците Миглена Тишева и Димитър Илиев в дисциплините 100 м гладко бягане, 400 м гладко бягане, скок на дължина със засилване, хвърляне на малка плътна топка и тласкане на гюле. С два златни, шест сребърни и три бронзови медала бургазлии бяха наградени от представители на Българската параолимпийска федерация, представители на Министерството на младежта и спорта и преподаватели от Националната спортна академия. Ръководители на бургаския отбор, отговорни за подготовката и представянето на лекоатлетите, са Марияна Георгиева, старши ресурсен учител и Светла Тодорова, логопед в бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий“. За трета година под тяхното ръководство възпитаниците им участват и се представят успешно в параолимпийските национални ученически игри.

В призовата тройка в комплексното класиране през тази година първо място завоюваха софийските спортисти, следвани от бургаските и габровските лекоатлети. Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, град Бургас,  г-жа Снежана Няголова  поздрави вицешампионите и им пожела още много успехи.

 

 

 

 

 


 

Дванадесетокласникът Станислав Илиев се представи достойно на националния кръг на XXXIV Олимпиада по философия, а на XXVI Национална ученическа философска конференция "Човек. Свят" получи трета  награда.

 


 

ДВЕ ПЪРВИ МЕСТА В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

В националния конкурс „Пижо и Пенда“, организиран от Община Перник, Сдружение „Дай, бабо, огънче!“ и Народно читалище „П.К. Яворов“ – с. Мешица, община Перник учениците от нашето училище спечелиха две първи места. Ръководени от Марияна Георгиева, старши ресурсен учител, Кристиян Костов от X „б“ клас се класира на първо място в индивидуалното участие, а  ученици от ресурсната група в начален етап са победители в груповата работа. Награди: Дипломи за първо място и златни медали.

 


 

ВТОРО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

Ученичката Миглена Георгиева Тишева от XI „а“ клас се класира на второ място в Националния конкурс „Моите детски мечти – 2022“, организиран от Министерството на образоването и науката и Националния дворец на децата. Под ръководството на Мaрияна Георгиева, старши ресурсен учител, творбата на ученичката получи своята заслужена оценка от компетентното жури в направление „ Изобразително изкуство“, раздел „Рисунка и приложно изкуство“.

 


 

ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

Ученичката Антония Цветова Димитрова от X „а“ клас спечели първо място и златен медал в  XIX Национална изложба – конкурс с международно участие „Свети Трифон Зарезан - 2022“ в категория „Скулптура и приложно изкуство“, организирана от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата – София, РУО – Бургас, Община Сунгурларе и ЦПЛР – ОДК Сунгурларе. Ръководител на Антония е Марияна Георгиева, старши ресурсен учител.

 


 

ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

В организирания от ДИПКУ към Тракийски университет – Стара Загора национален конкурс „Нашият коледен дух – 2021“ учениците от ресурсната група към училището спечелиха първо място в категория „Средни училища и класове от 8 до 12 клас“. Отборът с ръководители Марияна Георгиева, старши ресурсен учител и Светла Тодорова, логопед, се пребори в оспорваната надпревара с над 595 участници от цялата страна.


 

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДЕБАТИ НА ФОНДАЦИЯ БЕСТ

 

         На 26 и 27 февруари 2022 г. фондация БЕСТ проведе 45-то си състезание, което е трето за учебната 2021-2022 година. Почти 200 ученици в 12 отбора участваха в надпреварата, представлявайки училища от цяла България. С оглед на епидемиологичната  обстановка в страната, състезанието се проведе в електронна среда, а гимназистите се състезаваха на живо в следните пет дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

         Нашият отбор – Румен Младенов, VIII в клас и Мая Иванова, IX в клас, взеха участие в категория "дебати". Класираха се на 4-то място от общо 12 в дебатите и спечелиха 3 от 4 срещи.

         Поздравяваме ги за успеха!

 

 

 

 

 

Ръководството на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Бургас изразява своята благодарност към всички ученици, дали своя принос в представянето на училището на Национално състезание „Ключът на музиката“ за учебната 2020/2021 г.

 


 

НАГРАДИ ЗА НАЙ-ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ 

 

ПЪРВИ ТУРНИР И ПЪРВИ ТРОФЕЙ

ЗА НОВАТА ГОДИНА

 

Златен медал и купата на турнир "Кронос къп 2021", който се проведе на 30.01.2021 г. в зала "Атрим арена" в гр. Пловдив, спечели нашият ученик от V „б“ клас и футболист във ФК „Звезденбург“ - Мариян Юлиянов Михалев.

Поздравяваме Мариян и неговия отбор за добрата игра, атрактивния футбол и спечеления детски футболен турнир!

 

 


 

Мария Христова Стоева от V "б" клас се представи блестящо на Държавно първенство по спортни танци в град София. В категория: деца до 11 г., клас D спечели 1 златен, 2 сребърни медала и грамоти за участието си.

Гордеем се с теб, Мария! Нека всичките ти усилия и в бъдеще се увенчаят с успех! Бъди здрава, изпълнена с енергия и упорито следвай мечтите си!

 

 

НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БУРГАС

            

 

            

     За поредна година, по случай празника на град Бургас и неговия патрон Св. Николай

Чудотворец, Кметът Димитър Николов награди изявените ученици за техните постижения през

2017/2018 година на официална церемония в следните категории:

Хуманитарни науки

Математика и природни науки

Изкуства

Спорт

          

 

          

Велизара Христова

Жаклин Миткова

Микаела Александрова

Пепа Мавродиева

Симеон Панайотов

Хатче Алил

         

Йоан Петков - математика, Антони Стоев - начално образование, Мартин Азманов - начално образование, Елица Кьвторова - начално образование, Кристиян Малев - начално образование, Иван Стефанов - начално образование, Елия Згурова - начално образование, Борис Терзиев - начално образование

ЧЕСТИТО НА НАГРАДЕНИТЕ! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!


 

Христина Славова

Георги Николаев Петров

CAMBRIDGE ENGLISH

STARTERS

  1. Ивон Димитрова - III Б

 

FLYERS

  1. Антон Нанков - V Б
  2. Даниела Димитрова - IV А
  3. Христиан Василев -V Б
  4. Йоан Гаврилов - V В
  5. Мила Кожухарова - V А
  6. Преслава Яръмова - V Д
  7. Стоян Андонов - V Д
  8. Виктор Петков - V А
  9. Йоана Богдева - V В

 

MOVERS

  1. Антония Червенкова - IV Б

 

ESOL INTERNATIONAL (FIRST)

  1. Антон Димитров - XI В
  2. Даниел Вангелов - X Б
  3. Камелия Илиева -  X Б
  4. Милена Тодорова - XI В
  5. Румен Веселинов -  XI В
  6. Яни Иванов -  X Б