Конкурси


     

Центърът за подкрепа на личностното развитие награди

 най - малките ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Бургас

за отличните резултати,

показани в обучението по Английски език,

 по програма на Община Бургас.

Със занимателна викторина, творчески игри, песни и много усмивки първолаците

показаха знания и заслужиха почетната грамота.

    

ОТНОВО УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА УЧЕНИЧЕСКА ФИЛОСОФСКА КОНФЕРЕНЦИЯ 2021

                                        

 

Нa 19 март 2021 г. СУ „Епископ Константин Преславски” – Бургас беше домакин на XXV-та Национална ученическа философска конференция “Човек. Свят”. Събитието се проведе онлайн и в него се включиха 111 ученици, представители на 55 основни и средни училища и гимназии от 20 административни области. Участниците се представиха със свои есета, стихотворения, разкази, разсъждения и др. Работите им се оценяваха от компетентно жури по следните критерии: философска образованост, убедителност, оригиналност и самостоятелност. Учениците от нашето училище представиха и защитиха своите разработки. В първа възрастова група, секция IV-V клас: Ивелина Йорданова Фотева от V „д“ клас с приказката „Трите прасенца“ и Камен Валери Димитров от V „а“ клас с приказката „Златното момиче“. В трета възрастова група, секция ХI и XII клас, Стела Теодорова Димитрова от XI „в“ клас и Крисиана Георгиева Колева от XII „б“ защитиха своите есета и разсъждения по предварително зададени теми по мисли на Августин Блажени, Хана Аренд и Йордан Радичков. С призово III място в първа възрастова група: IV - V клас, за своята приказка с неочакван край „Трите прасенца“ бе отличена Ивелина Йорданова Фотева

 


 

Участие на ученици в национални конкурси-Изобразително изкуство

 

  • Национален конкурс ‘‘Морето не е за една ваканция‘‘

Валерия Савова от 11 "а" клас получи специална награда и поощрителна награда за Десислава Михайлова 11 "а" клас в раздел „Рисунка‘‘.

 

 

  • Участие в общински конкурс на тема ‘‘Свети Пимен Зографски - първият български будител‘‘

В раздел ‘‘Рисунка‘‘, трето място за Анастасия Стоянова от VI "б" клас и поощрителна награда за Александра Стоянова VI "б" клас.

 


 

Участие на ученици в Национален конкурс

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас участваха III Национален конкурс “Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”,организиран от II ОУ „Петко Р. Славейков”, град Стара Загора, със съдействието на Община Стара Загора. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците през учебната 2019 / 2020 година. Ръководител на участниците е Марияна Георгиева, старши ресурсен учител.

В конкурса се включиха следните ученици:

  • Антония Цветова Димитрова – VIII „а” клас – Сертификат за участие в категория „Рисунка”
  • Миглена Георгиева Тишева – IX „а” клас – Сертификат за участие в категория „Рисунка”
  • Микаела Николаева Александрова – X „а” клас – Сертификат за участие в категория „Рисунка”

 

Ръководител: Марияна Георгиева старши ресурсен учител – Сертификат за участие

 


 

На 17.03.2017 г. в СУ "Епископ Константин Преславски" - гр. Бургас се проведе XXI национална ученическа философска конференция "Човек и свят". Нашето училище беше представено в III възрастова група (IX-XII клас) от единадесетокласниците:

  1. Мишо Миленов Живков(XIг клас) с есе на тема: "Колкото по-напред отива разумът, толкова по-силно скърца със зъби фанатизмът." - Волтер. Мишо бе удостоен с III награда

  2. Кристина Димова Кърпичева (XIа клас) с есе на тема: "Човек винаги е свикнал да дири причините и за доброто, и за лошото вън от себе си. А те са вътре в нас." - Димитър Талев. Кристина бе удостоена с поощрителна награда.

 

      Във възрастова група (V-VI клас) тема: "Приказки с неочакван край"

  1. Цветана Ивова Механджиева от Vа клас - I място (златен медал и грамота) с приказка за  "Златното момиче"

  2. Мила Росенова Кожухарова от Vа клас - III място (бронзов медал и грамота) с приказка за "Трите прасенца"

        С приказките си децата доказаха, че когато човек няма пред себе си лош пример, който да следва, той е добър и истински щастлив и ако хората се обединят, те ще успеят да победят злото.

           

 


 

Достойно представяне в конкурса "Светостта на едно бесило":

- Никол Комитова от Vб клас, завоюва трето място в категория поезия